Jyrki Ponsiluoma

Jyrki Ponsiluoma – Jyrki Tapani Ponsiluoma (född 5 december 1966) är en svensk längdskidåkare, född i Kurikka, Finland, som tävlade från 1989 till 1995. Han slutade åttonde i 30 km-tävlingen vid vinter-OS 1992 i Albertville.

Oroa dig inte om du inte förstår något om skidåkning. Inom 30 minuter efter din första instruktion kan du bokstavligen åka ner på ett berg.

Det kan vara väldigt enkelt att lära sig att åka skidor. De flesta orterna erbjuder skidkurser i lokalerna. Lektioner är ofta också rimliga priser. Både privata och gruppklasser erbjuds nästan alltid.

Det är dock bäst att boka en tid för en lektion tills du anländer till hotellet. Genom att göra detta kan du lära dig att åka skidor när du anländer om du vill.
De flesta skidinstruktörer börjar med att visa hur du kan bära och hantera din utrustning. Detta beror på att när du åker skidor nedför ett berg är det här du ska vara på. Det kan därför vara svårt att gå i skidkängor för första gången, men det kommer att fungera bra om du går med knäna lätt böjda. Jyrki Ponsiluoma

Det första steget du förmodligen kommer att lära dig kallas “plogen” eller “snöplogen”. Du får skidans baksida gradvis att röra sig utåt, bort från kroppen, genom att trycka på. Du lär dig att rikta dig på dina egna skidor genom att böja knäna och luta dig i en eller annan riktning, beroende på vilken väg du behöver gå. Du kan lära dig alla dessa tekniker på en timme, även om du aldrig har varit på skidor förut.

Det som är underbart med skidåkning är att när du har lärt dig hur du snöplogar och hanterar den riktning du behöver för att gå in på skidorna är du redo att åka skidor. Du går bara på hissen, går uppför berget och ger det ditt allra första försök. Kom ihåg att kontrollera din hastighet genom snöplöjning.

Om du vill ta lite fart, dra ryggen någonsin så lite, ta lite hastighet och tryck sedan ryggen i “snöplog” -läget för att styra din hastighet.

För en nybörjare, håll dig till banor som är utformade för nybörjare. De flesta hotell har dessa vägar markerade med en grön logotyp. Leder markerade med en blå logotyp är för mellanliggande åkare. Du kanske är redo efter bara en dag för dessa vägar. Jyrki Ponsiluoma
Lederna som är markerade med en svart logotyp är för expertskidåkare. Dessa vägar kan vara farliga för människor som inte har komplexa färdighetsnivåer som skidåkare. Följaktligen bör du undvika de markerade vägarna tills du har haft mycket kompetens och instruktioner. Du och din lärare vet när du är redo.

Om din familj vill åka på nästa semester, men du inte vet hur man åker, fortsätt och planera skidsemestern ändå! Du kan lära dig att åka skidor och du får en fantastisk tid att göra det.

Du behöver inte ens veta det första om att åka skidor innan du anländer till hotellet, all kunskap du behöver finns där och väntar på dig, och du kan bokstavligen åka på ett berg efter en timmes utbildning.

Att lära sig att åka skidor är egentligen ganska enkelt. De flesta hotell har en skidskola i lokalerna och kurser är rimliga. Grupp- och privata lektioner erbjuds ofta. Det är en fantastisk idé, men att boka tid innan du anländer till hotellet. Detta gör att du kan börja lära dig att åka skidor den första timmen av din semester. Jyrki Ponsiluoma

De flesta skidinstruktörer börjar med att visa hur du kan manövrera runt med din utrustning. När du bär skidkängor kommer du att lutas något framåt, det finns en anledning till detta när du åker nerför ett berg, kommer du att lutas framåt! Att gå i skidkängor första gången är lite svårt men det fungerar bra om du lär dig att gå med knäna lite böjda.
Det första drag du lär dig är känt som plogen eller snöplogen. Alla dessa tekniker kan läras in på en timme, även om du inte har varit på ett par skidor i ditt liv.
Det bästa med skidåkning är att när du har lärt dig att snöploga och sättet att vägleda dig själv på skidorna är du redo att åka skidor! Gå på hissen, gå upp på berget och ge det en chans. World